SAKARYA / KOCAALİ - Sakarya Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nis

Okulumuz değerli velileri; öğretmenlerimizle görüşmek için okulumuzun resmi adresinindeki öğretmen randevu sisteminden görüşmek istediğiniz öğretmenimizle randevu alarak görüşebilirsiniz.

MEBK12 Web Sitesi

Şbt

SAKARYA DENİZCİLİK MTAL 2023-2024 2. DÖNEM 1. SINAV TAKVİMİMİZ AÇIKLANMIŞ OLUP TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE SINAVLARINDA BAŞARILAR DİLERİZ.

GÜVERTE İŞLETME DALI

Gemi Yöneticisi; Gemi Adamlarının Eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Standartları Hakkında Uluslararası Sözleşmenin(STCW-78/95) belirlediği eğitimi almış, 12  ay deniz stajını yapmış ve idarenin yaptığı sınavda başarı gösteren, ilgili yönetmeliğin belirlediği gemilerde seyir ve liman vardiyasını tutan, yükleme ve tahliyeye nezaret eden, gemi ve personel güvenliği işlemlerini yürüten nitelikli gemicidir.

GEMİ ELEKTRONİĞİ VE HABERLEŞME DALI

Bu alanda yetişmiş olana eleman,kıyıda bakım onarım servisinde, arıza bildirim öyküsünü yazma, telsiz veya seyir elektronik donanımlarının testlerini, dönemsel bakımı, sökülmesi, arızasının belirlenmesi, hangi düzeyde ve hangi yöntemle onarılacağının kararlaştırılması, servis koşullarında ( gerekiyorsa üst yetkililerin onayını alarak) onarılacakların onarılması, bakımı yapılanalara "bakıldı" damgasının konulması, gemiye montajı, iş ve işlemlerin gerekli "alındı-teslim edildi" belgelerinin düzenlenmesini, "Telsiz Elektronik Teknisyeni" sıfatıyla servisteki iş bölümü ve servis çalışanlarıyla uyum içinde ulusal ve uluslararası kurallara göre yapan adamdır.

GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME DALI

Makine Zabiti, Gemi Adamlarının Eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Standartları Hakkında Uluslararası Sözleşmesi'nin (STCW-78/95) Alll/1 kodlu eğitimini almış olan, 6 ay açık deniz stajını yapan ve idarenin yaptığı sınavda başarı gösteren, 750-3000 kw arasında gemilerde ana makine operasyonu, gemi yardımcı makineleri operasyonu, elektrik operasyonu, gemilerde bakım imalat ve gemi personeli güvenliği işlemlerini kendi başına belli bir süre içinde yürüten nitelikli gemi adamıdır.

BÖLÜMLER NASIL SEÇİLİYOR?

Bölümler, öğrencilerin 9. sınıftaki yıl sonu ortalaması ile seçilir.

OKULA KABUL EDİLMEK İÇİN MÜLAKAT ŞART MI?

Okula kayıt için mülakat şartı yoktur. Fakat " Gemi Adamı Olur Sağlık Raporu" şartı vardır. Belirli sağlık kuruluşlarındasn alınabilecek olan bu braporda sorun olmadığı takdirde kayıt olunabilir.

OKULDA STAJ HANGİ SINIF DÜZEYİNDE VE NE KADAR SÜRE YAPILIYOR? STAJ KARŞILIĞINDA MADDİ BİR KARŞILIK ALINIYOR MU?

11. Sınıfın yazında staj kırk iş günü yapılır, karşılığında asgari ücretin üçte biri kadar ücret alınır.

OKUL, PROJE OKULU MUDUR?

Okul bir proje okuludur.

ÖĞRENCİ KONTENJANLARI NEDİR?

DENİZCİLİK ALANI;

GÜVERTE İŞLETME DALINDA 20,

GEMİ ELEKTRONİĞİ VE HABERLEŞME DALINDA 20,

GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME DALINDA 20 öğrenci olmak üzere toplam kontenjan 60'dır.

ÖĞRENİM SÜRESİ NE KADAR?

Okulumuzda öğrenim süresi 4 yıldır.

OKULDA DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI DÜZENLENİYOR MU?

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile öğrencilerimizin akademik gelişimlerine katkı sunacak dersler için hafta içi ve /veya hafta sonu destekleme ve yetiştirme kursları açılacaktır.

OKULA NASIL KAYDOLABİLİRİZ?

Okulumuz, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile öğrenci almaktadır. Öğrenci yerleştirme ve kayıt işlemleri, merkezi olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından LGS puan üstünlüğüne göre gerçekleştirilecektir.  Okulumuza kayıt için herhangi bir mülakat, uygulama sınavı vb. gerçekleştirilmemektedir. Denizcilik alanına kayıt hakkı kazanan öğrencilerin "Gemi Adamı Sağlık Raporu" almaları gerekmektedir. Okulun taban puanı 2023-2024 eğitim- öğretim yılında okulumuzu tercih edecek olan öğrenci kayıtları bitiminde belirlenmiş olacaktır.

DenizcilikAlanı

Tavan Puan(2023)